fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Foobar2000

Foobar2000 2010/05/15 17:11 #343672

  • pool275
  • pool275 Avatar
  • Wylogowany
  • Wymiatacz
  • Wymiatacz
  • Posty: 326
  • Otrzymane podziękowania: 0
jetAudio FTW ! :-D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"without music life would be a mistake"

Foobar2000 2010/08/29 13:24 #351237

  • smykus
  • smykus Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 9855
  • Otrzymane podziękowania: 0
Był format i foobar poszedł... sobie. Jak sobie pomyślę, ile trzeba roboty, żeby to wszystko poustawiać to aż mnie wszystko boli :)
Jakaś alternatywa dla foobara, żeby zarządzać plikami na dysku?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2010/08/29 13:44 #351239

  • smykus
  • smykus Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 9855
  • Otrzymane podziękowania: 0
Potrzeba z jednej strony playlisty (A,B,C, itd), z drugiej pliki wchodzące w skład tej playlisty. Okładki mogą być, nie muszą

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2010/08/29 20:59 #351282

  • fozzie
  • fozzie Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2334
  • Otrzymane podziękowania: 25
Hmmm... a dlaczego robiłeś formata?
Ja w sytuacjach podbramkowych korzystam z kopii dysku robionej przez NortonGhost. Odtwarzam dysk ze wszystkimi ustawieniami. To pierwszy sposób.
Drugi sposób. Przed formatem skopiować pliki konfiguracyjne foobara w bezpieczne miejsce, później je tylko skopiować do nowo zainstalowanego foobara. Pliki konfiguracyjne można znaleźć albo w dysk_systemowy/documents and settings/nazwa_usera/dane aplikacji/foobar2000/ albo w folderze foobara (w zależności od tego jak miałeś ustawione preferencje).
Czy utworzenie playlist dla wszystkich liter to dużo roboty? Dodawanie plików do każdej playlisty to też prosta sprawa, nawet jak jest ich dużo.
Nie rozumiem tylko co z tymi okładkami?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Klawo jak cholera!" :)

Foobar2000 2010/08/29 21:24 #351284

  • smykus
  • smykus Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 9855
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzięki Fozzie. Jakoś pomału to poustawiałem, choć bluzgi szły straszne :)

Format robiłem, bo coś z grafą szwankowało. Przywracanie punktów w XP nic nie dawało, a ostatnia kopia z Acronisu była niestety sprzed 8 miesięcy.

Szukałem przed formatem jakiejś opcji w foobarze aby dało się wyeksportować ustawienia, ale nic nie znalazłem

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2010/11/25 12:54 #359577

  • piotrus
  • piotrus Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Posty: 792
  • Otrzymane podziękowania: 3
Czy mógłby ktoś sprawdzić w obecnej wersji możliwość wypalania płyt CD. U mnie zawsze się dało a teraz jak daje Write Cd to otwiera mi się przeglądarka i ląduję na stronie pomocy microsoftu

http://support.microsoft.com/kb/952011 :?: :?: :?:

No cuda na kiju.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2016/07/17 21:39 #434588

  • donmichu
  • donmichu Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4039
  • Otrzymane podziękowania: 19
Witam ponownie.

Reaktywuję temat... i od razu zacznę z grubej rury.

Mam kilka plików wielokanałowych i chcę uzyskać dźwięk wielokanałowy, w jaki sposób?
Próbowałem kilku rzeczy i nic.

Jakieś pomysły???

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2016/07/17 21:52 #434589

  • fozzie
  • fozzie Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2334
  • Otrzymane podziękowania: 25
Nie używam wyjść wielokanałowych, bo nie mam takiego sprzętu, ale kilka plików mam. Przede wszystkim musimy wiedzieć jakie to pliki? Dts, ac3, czy jeszcze co innego? W jaki sposób idzie sygnał z foobara? Czy do wyjść cyfrowych (DAC usb, karta, obojętnie) czy do wielokanałowych wyjść analogowych w karcie dźwięku?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Klawo jak cholera!" :)

Foobar2000 2016/07/25 22:18 #434709

  • donmichu
  • donmichu Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4039
  • Otrzymane podziękowania: 19
Interesuje mnie konwerter USB do 5.1, jeśli taki istnieje?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Foobar2000 2016/07/26 00:52 #434713

  • fozzie
  • fozzie Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2334
  • Otrzymane podziękowania: 25

donmichu napisał: Interesuje mnie konwerter USB do 5.1, jeśli taki istnieje?

Tzn. chciałbyś mieć "puszeczkę", do której wpinasz USB z kompa a z drugiej strony masz 6 wyjść analogowych?
Z USB do 5.1 to chyba jedynie w amplitunerach kina domowego by działało (głowy za to nie dam, bo nie używam takich amplitunerów).
Chyba nie znam czegoś innego takiego.
Chyba, że konwerter z USB na S/PDIF i wtedy dopiero z S/PDIF na analogowe 6 wyjść RCA.
Ewentualnie z HDMI na 6 analogowych wyjść RCA.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Klawo jak cholera!" :)
Moderatorzy: Maciej StryjeckiModerator