fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Wieza a polaczenie z kompem.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/14 12:47 #238083

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam.
Mam karte dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna. Realtek ALC850 8 kanalowa. Mam do tego podlaczone:
Sluchawki do front
Glosniki od monitora do side
I wieze do rear
Czy jest to obojetne jak podepne ? Najczesciej slucham wlasnie na wiezy. I czy nie ma roznicy pomiedzy rear a front ?
Zalezy mi na jak najlepszym dzwieku na wiezy.

Prosze o pomoc.
Z gory thx

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/14 12:51 #238084

  • smykus
  • smykus Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 9856
  • Otrzymane podziękowania: 0
Sprobuj poprzepinac kable i sam sprawdzisz jak jest najlepiej. Wieze daj np na front i sprawdz czy jest roznica

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/14 15:56 #238124

  • kontrabass
  • kontrabass Avatar
  • Wylogowany
  • Stały bywalec
  • Stały bywalec
  • Posty: 296
  • Otrzymane podziękowania: 0
w realteku jak chcesz mieć stereo to podłączasz pod front...

jeśli podłączysz coś tam pod front coś tam pod rear etc to będziesz miał podzielone pasmo - np. jak sobie wrzucisz wielokanałowe DVD i wierze będziesz miał podłączoną do rear to na wierzy usłyszysz tylko ścieżkę efektów ...

Ja tak miałem na swoim zintegrowanym realteku z asrockiem)... Podejrzewam że tak też będzie u ciebie... Zajrzyj do instrukcji płyty głównej...

Polecam zaopatrzyć się w jakąś lepszą kartę dźwiękową (ja kupiłem e-mu 0404 i różnica jest kolosalna) , do tego możesz sobie wszystko konfigurować , w realteku konfiguracja ogranicza się do pseudo efektów i do pseudo equalizerka)...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

..

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/14 16:17 #238128

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0
No wlasnie kolego tu tez tak jest...
Narazie podlaczylem na front i jest lepiej :)
Teraz mnie nie stac na karte bo mam inne wydatki..
Musze sie zadowolic tym co jest.. ;/

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/17 00:55 #238604

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
Przepraszam, a jaki jest sens podłączenia do komputera jednocześnie wieży, głośniczków komputerowych i słuchawek? Jak już, to pod "Front" podłączasz wieże, a jeśli będziesz chciał słuchać na słuchawkach, wepniesz je do wieży. Zakładając, że nie jesteś audiofilem :wink:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/17 09:20 #238627

  • smykus
  • smykus Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 9856
  • Otrzymane podziękowania: 0

nabuchonodozor napisał: Przepraszam, a jaki jest sens podłączenia do komputera jednocześnie wieży, głośniczków komputerowych i słuchawek? Jak już, to pod "Front" podłączasz wieże, a jeśli będziesz chciał słuchać na słuchawkach, wepniesz je do wieży. Zakładając, że nie jesteś audiofilem :wink:


A jesli wieza nie posiada wyjscia na sluchawki? Tu moze byc problem

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/17 15:21 #238655

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0

nabuchonodozor napisał: Przepraszam, a jaki jest sens podłączenia do komputera jednocześnie wieży, głośniczków komputerowych i słuchawek? Jak już, to pod "Front" podłączasz wieże, a jeśli będziesz chciał słuchać na słuchawkach, wepniesz je do wieży. Zakładając, że nie jesteś audiofilem :wink:


Wieża posiada wyjście na słuchawki.Lecz nie zrobię tak jak piszesz,ponieważ częste podłączanie słuchawek stwarzałoby mi zbyt duży problem. Chodzi mi też o to,że oglądam różne filmiki w necie a wtedy chce na słuchawkach - nie na wieży. Na wieży słucham muzyki częściej niż oglądam filmiki w necie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/17 15:36 #238657

  • Konio
  • Konio Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1841
  • Otrzymane podziękowania: 1

kolo91 napisał: Chodzi mi też o to,że oglądam różne filmiki w necie a wtedy chce na słuchawkach - nie na wieży.


O Ty świntuchu! :lol:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

http://www.weterani.tk [/size]
"Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierzą w ich prawdziwość." - Abraham Lincoln
"Nagraj mi ten sam plik na różnych CD-rach, za każdym razem odgadnę, czy włożyłeś CDR sony, verbatim, czy tdk. Za każdym razem." - jędrek z audiostereo

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/18 13:40 #238809

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0

kolo91 napisał: Wieża posiada wyjście na słuchawki.Lecz nie zrobię tak jak piszesz,ponieważ częste podłączanie słuchawek stwarzałoby mi zbyt duży problem. Chodzi mi też o to,że oglądam różne filmiki w necie a wtedy chce na słuchawkach - nie na wieży. Na wieży słucham muzyki częściej niż oglądam filmiki w necie.

Ale wymyśliłeś kombinację :D Przecież słuchawek nie masz do wieży podłączyć na stałe.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/28 08:37 #240644

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0
Przerzucilem sie juz ostatecznie na Foobara :) Podlaczenie zostalo takie jak mialem na poczatku:

Sluchawki do front
Glosniki od monitora do side
I wieze do rear

I powiem Wam,ze teraz na Foobarze jest bdb :) ))

Dzieki za pomoc :) ))

Pozdrawiam !!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/04/30 13:55 #241061

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0

kolo91 napisał: Sluchawki do front
Glosniki od monitora do side
I wieze do rear

O ile wiem, Realtek nie podaje na wyjścia Rear i Side sygnału kanałów frontowych.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/05/01 11:16 #241222

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0
U mnie na każdej z opcji: słuchawki, głośniki od monitora i wieża, wszystko w Foobarze gra :) Jesli chodzi o gry to jest roznie. Ale gram tylko na sluchawkach takze mi to nie przeszkadza, daje w grze na stereo i jest dobrze :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/05/06 18:25 #241998

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
U mnie też gra, ale nie jest to sygnał stereo kanałów frontowych.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/05/08 11:47 #242208

  • kolo91
  • kolo91 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 48
  • Otrzymane podziękowania: 0
Tak, wiem. Narazie musze sie cieszyc tym co mam :]

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Wieza a polaczenie z kompem. 2008/05/08 12:47 #242216

  • Konio
  • Konio Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1841
  • Otrzymane podziękowania: 1
Stwierdzam ,że jestem za głupi by zrozumieć o co tutaj chodzi.
W każdym razie ściągnij do foobara dodatek channelmixer. Sądzę ,że Ci sie przyda.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

http://www.weterani.tk [/size]
"Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierzą w ich prawdziwość." - Abraham Lincoln
"Nagraj mi ten sam plik na różnych CD-rach, za każdym razem odgadnę, czy włożyłeś CDR sony, verbatim, czy tdk. Za każdym razem." - jędrek z audiostereo
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Maciej StryjeckiModerator