HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: DLS A6 - jaki sub ?

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/01 12:45 #310130

  • Milchschnitte
  • Milchschnitte Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 15
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,

Posiadam wzmacniacz DLS A6 i pierwotnie zalozenie bylo, aby dokupic sub DLS Ultimate Nobelium 10", ale jak to w zyciu bywa, wyszlo tak ze nie bedzie mnie stac na zakup tego cacka i musze sie zastanawc nad czyms tanszym.
Pytanie - jaki 10" sub kupic aby dobrze wspolgral z A6 ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/17 13:04 #312393

  • SzniQ
  • SzniQ Avatar
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 89
  • Otrzymane podziękowania: 0
A ile masz kasiorki?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/17 23:07 #312481

  • Milchschnitte
  • Milchschnitte Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 15
  • Otrzymane podziękowania: 0
Do 700zl uzywany. Zapedzilem sie w przslowiowy kozi rog z tym moim systemem audio. Wydalem kilka tys. zl, ale troche sie pochrzanilo i nie moglem skonczy projektu, tak jak chcialem. Wiec postaram sie na razie w miare budzetowo uruchomic calosc, a kiedys jesczez dopieszcze system.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/22 12:29 #312938

  • SzniQ
  • SzniQ Avatar
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 89
  • Otrzymane podziękowania: 0
Allegro?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/25 10:57 #313279

  • Milchschnitte
  • Milchschnitte Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 15
  • Otrzymane podziękowania: 0
Allegro lub Ebay. Najchetniej kupilbym uzywany nobelum 10" zamiast zamiennika, ale jest to towar ciezki do zdobycia. Zobacze, moze poczekam do wiosny i kupie nowke.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/26 13:57 #313461

  • SzniQ
  • SzniQ Avatar
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 89
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dlaczego ci tak na tym Nobelum zależy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/11/26 16:52 #313480

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

SzniQ napisał: Dlaczego ci tak na tym Nobelum zależy?

Bo chyba go słyszał .
Bardzo podobnym konstrukcyjnie jest głośnik z serii Iridium gdzie wystepuje tradycyjna celulozowa membrana . Jest przy tym nieznacznie tańszy.
Głośniki basowe to jedne z ostatnich produktów jakie warto nabywać na rynku wtórnym . Nigdy nie mamy pewności w jaki sposób ten głośnik był używany i czy posiada on parametry znamionowe , czy też wytrzymałosciowe ( np przegrzana cewka ).
Być może zamiast podejmować ryzyko , lepiej jest nabyć nowy głośnik z niższej serii i z nim "przebiedować " do czasów prosperity

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/12/01 08:55 #314195

  • Milchschnitte
  • Milchschnitte Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 15
  • Otrzymane podziękowania: 0
Tak, slyszalem ten glosnik i podoba mi sie jego precyzyjny i szybki bas, swietnie sie sprawuje w gatunkach muzyki ktorych slucham. Klasa sama dla siebie. Poza tym A6 ze swoimi 500W RMS swietnie sobie z nim radzi.
Ale jak mowie, moze sie skonczy na jakims tanszym zamienniku. Musze jeszcze okablowanie zakupic, akumulator mocniejszy, zajac sie wygluszaniem drzwi...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/12/01 10:17 #314206

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

Milchschnitte napisał: Tak, slyszalem ten glosnik i podoba mi sie jego precyzyjny i szybki bas, swietnie sie sprawuje w gatunkach muzyki ktorych slucham. Klasa sama dla siebie. Poza tym A6 ze swoimi 500W RMS swietnie sobie z nim radzi.
Ale jak mowie, moze sie skonczy na jakims tanszym zamienniku. Musze jeszcze okablowanie zakupic, akumulator mocniejszy, zajac sie wygluszaniem drzwi...


Okablowanie oczywiście ,prawidłowe zasilanie takiego wzmacniacza wymaga odpowiednich przekroi kabli, ale z jakiego powodu chcesz zmieniać akumulator ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2009/12/01 10:43 #314211

  • Milchschnitte
  • Milchschnitte Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 15
  • Otrzymane podziękowania: 0
System sklada sie z 2 wzmacniaczy i podstawa to dobre zasilanie. Sporo jezdze i czesto slucham dlugo muzyki podczas postoju. Chce uniknac migania swiatel z powodu braku pradu, no i moj samochod jest wyczulony na spadki napiecia, wtedy komputer szaleje, dostaje glupawki i wykazuje glupie bledy.
Do A6 mam kondensator 1F, wiec to na pewno tez pomoze w krytycznych momentach, dzieki czemu nie bedzie spadkow w jakosci odsluchu.
Zreszta aku to ostatni wydatek i chcialbym aby obeszlo sie bez jego wymiany... :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

DLS A6 - jaki sub ? 2010/07/02 21:52 #347790

  • Raadek
  • Raadek Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 5
  • Otrzymane podziękowania: 0
Jeśli zmienisz akumulator na większy niż zaleca producent auta to alternator nie da rady go w pełni naładować.Skutkiem czego będzie jazda z niedoładowaną baterią.
Prosisz o pomoc w doborze odpowiedniego głośnika a nie wspomniałeś ani słowa o muzyce jakiej słuchasz.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator