fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: LAMPOWY WZMACNIACZ - NIE WZBUDZA SIĘ

LAMPOWY WZMACNIACZ - NIE WZBUDZA SIĘ 2019/04/01 09:21 #446458

  • gajda1000
  • gajda1000 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 2
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam, zakupiłem sobie moduł z tej oto aukcji:
allegro.pl/oferta/modul-wzmacniacza-lamp...ifications:buyerCart

Jest on gotowy, zlutowany. Wczoraj podłączyłem go prawidłowo pod zasilanie 18V i włożyłem wtyczkę do gniazdka, aby sprawdzić czy moduł się właczy. Niestety podświetlenie lamp włacza się jedynie na początku, czyli po włozeniu wtyczki, po sekundzie gaśnie. Sprawdzałem miernikiem i napięciei wszędzie jest. Wejścia, wyjścia z zasilacza i na płytce wzmacniacza, ale nie działa. Proszę bardzo o pomoc, składam wzmacniacz bratu.

Link do filmu:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

LAMPOWY WZMACNIACZ - NIE WZBUDZA SIĘ 2019/04/01 19:48 #446460

  • Jarek2176
  • Jarek2176 Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Posty: 865
  • Otrzymane podziękowania: 78
zapytam ? zasilacz AC , wystarczający w amperach ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

LAMPOWY WZMACNIACZ - NIE WZBUDZA SIĘ 2019/04/02 09:14 #446462

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1857
  • Otrzymane podziękowania: 20
Masz do tego jakiś schemat?
Może dopiero po podłączeniu źródła dźwięku diody zaczną świecić?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!

LAMPOWY WZMACNIACZ - NIE WZBUDZA SIĘ 2019/04/02 15:55 #446465

  • gajda1000
  • gajda1000 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 2
  • Otrzymane podziękowania: 0
Zasilacz AC 18 V 4.5 A . W schemacie nie podają amperów. Tylko zasilanie 18V. Podłączałem telefon przez złacze mini jack (in), puszczałem muzykę z telefonu. Podłączałem słuchawki, podłączałem głośniki pod gniazda. I nic. Po wyjęciu jednej żaróki, moduł się świeci, ale lampy się nie świecą i wzmacniacz nie podaje dźwięku. Sprzedawca powiedział, ze wyśle drugi, Sam tego nie lutowałem pzrychodzi to już złożone i gotowe. Jakieś pomysły??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator