HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Problem z hdmi w amplitunerze

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/09/23 12:58 #444633

  • przemysław22
  • przemysław22 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 3
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam mam problem z amplitunerem pioneer vsx919ah-k .Gdy podłączę np laptopa przez hdmi dźwięk jest przekazywany do pioneera i leci z głośników ( świeci się kontrolka hdmi na ampli) ale gdy ampli podłączę do tv przez hdmi pioneer zrywa połączenie .Na tv pisze brak sygnału a na amplitunerze gaśnie dioda sygnalizująca połączenie hdmi .Podłączyłem analogowo dvd przez chinch i obraz oraz dźwięk jest prawidłowo . Czyżby uszkodzeniu uległa płyta sterująca hdmi ? Może miał ktoś taki przypadek ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/09/24 14:20 #444641

  • Inferno
  • Inferno Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Oklaski: 1
  • Otrzymane podziękowania: 6
Co jest źródłem sygnału jak podłączasz TV?
Może masz do czynienia z odłączanie HDMI z powodu zabezpieczenia HDCP? Napisz coś więcej co jest źródłem i jak jest połączone.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/09/24 20:38 #444646

  • przemysław22
  • przemysław22 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 3
  • Otrzymane podziękowania: 0
laptop podłączam kablem hdmi do amplitunera zaś amplituner podłączam hdmi out do telewizora . Jeśli nie włożę kabla hdmi do wyjścia out w amplitunerze dźwięk przechodzi przez pioneera i gra w głośnikach ( w tedy też świeci się kontrolka hdmi na froncie amplitunera) .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/09/24 23:10 #444647

  • Inferno
  • Inferno Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Oklaski: 1
  • Otrzymane podziękowania: 6
Raczej nie HDCP, może to kwestia konfiguracji. Wprawdzie dawno temu konfigurowalłem swojego Harmana ale z tego co pamietam to dla każdego typu wejścia można było ustawić ścieżkę sygnału. Czyli jak mam włączone źródło x to wysyłaj dźwięk na głośniki a jak y to na HDMI itd .. moze tu masz problem. Reconfigurowales coś, czy to nowy sprzęt czy tak stało się nagle?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/09/24 23:27 #444648

  • Inferno
  • Inferno Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Oklaski: 1
  • Otrzymane podziękowania: 6
W instrukcji znalazłem taki kawałek który wyglada dokładnie na sytuacje jaka opisujesz
www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/M...Instructions0303.pdf
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnio zmieniany: przez Inferno.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/10/04 18:46 #444715

  • przemysław22
  • przemysław22 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 3
  • Otrzymane podziękowania: 0
Amplituner kupiłem za małe pieniądze i nie sprawdzałem czy wszystko działa .Szczerze mówiąc średnio widzę że to kwestia ustawień bo jeśli by tak było po podłączeniu kabla hdmi w wyjście out w amplitunerze nie rozłączało by mnie ze wszystkich wejść hdmi pioneera .Resetowałem amplituner ale niestety nic to nie dało .Dodam jeszcze że kabel hdmi nie musi nawet być podłączony do tv .Po prostu wystarczy że go włożę do wejścia i jest koniec .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Problem z hdmi w amplitunerze 2018/10/04 20:35 #444724

  • Inferno
  • Inferno Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Oklaski: 1
  • Otrzymane podziękowania: 6
Wiesz te amplitunery to w zasadzie calkiem skomplikowane komputery, ze swoim oprogramowanie sterującym milionem czujników itd.. może spróbuj aktualizacji firmwareu jeżeli można takową przeprowadzić w domu. Z tym ze wiąże się z taka akcją ryzyko. 50% szans na poprawę i tyle samo pewnie że będzie gorzej. Poszukałem co mogłem z manuala teraz pora na tęgie elektroniczne głowy
The following user(s) said Thank You: przemysław22

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnio zmieniany: przez Inferno.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckibarthredakcjaModerator