fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Laptop...

Laptop... 2006/12/23 21:57 #138612

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0
Jeszcze tylko muszę dokupić zewnętrzny dysk USB, jakieś 320GB ;) no i coś dzięki czemu będę mieć bezprzewodową neostradę :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/23 22:28 #138618

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0
Muszę kupić modem z antenką i kartę do laptopa

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/24 00:13 #138641

  • jkab
  • jkab Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2646
  • Otrzymane podziękowania: 0

Hardi napisał: Jeszcze tylko muszę dokupić zewnętrzny dysk USB, jakieś 320GB ;) no i coś dzięki czemu będę mieć bezprzewodową neostradę :)

Bez jaj. Zewnętrzny USB 320 GB? Na ciorta Ci to? Kup sobie za około 400-450 PLN 120 GB USB 2,5". W miare małe i poręczne. o chyba, że zależy Ci na pojemności a nie na poręczności.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Dyplomata to człowiek, który dwa razy pomyśli zanim nic nie powie."
Mało pisz dużo czytaj, to fajnie będzie na forum.

Laptop... 2006/12/24 00:15 #138642

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/24 00:31 #138647

  • jkab
  • jkab Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2646
  • Otrzymane podziękowania: 0

Hardi napisał: Muszę kupić modem z antenką i kartę do laptopa

A jak masz zakończoną NEO? USB ? Jeżeli tak to kicha, modem (znaczy ADSL Router) z antenką. Polecam stronkę [url]LINK[/url].
Ewentualnie możesz zakupić urządzenia dzielone - adsl router i odddzielnie AP.
Jeżeli masz już jakis routerek ADSL to wystarczy AP.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Dyplomata to człowiek, który dwa razy pomyśli zanim nic nie powie."
Mało pisz dużo czytaj, to fajnie będzie na forum.

Laptop... 2006/12/24 00:41 #138652

  • jkab
  • jkab Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2646
  • Otrzymane podziękowania: 0

Hardi napisał: www.allegro.pl/item150496416_zewn_dysk_t...mb_7200_usb_2_0.html

To potrzebuje własny zasilacz
a to http://www.tre.pl/index.php?docid=stowar&id=51633 nie. Tylko kupic nie w linkowym sklepie bo dostepnośc 0 sztuk :cry:
ale wygooglujesz sporo sprzedawców WESTERN DIGITAL 120GB 2,5" Portable Passport 5400rpm 2MB cache. Oczywiście tak jak pisałem. pojemność kontra wygoda. Wybór należy do Ciebie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Dyplomata to człowiek, który dwa razy pomyśli zanim nic nie powie."
Mało pisz dużo czytaj, to fajnie będzie na forum.

Laptop... 2006/12/26 00:29 #138841

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0
a jaka jest maksymalna pojemność dysku, który jest zasilany przez USB? no i prędkość 7200, bo żółwia nie potrzebuje ;)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/26 01:34 #138845

  • Zbig
  • Zbig Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1352
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mój jest włączony przez cały dzień. Powinien stać na czymś sztywnym i płaskim, aby pod spodem był przepływ powietrza i tyle.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

- Eee, przepuśćmy je, to tylko ciężkie krążowniki...

Laptop... 2006/12/26 03:25 #138853

  • pitdog
  • pitdog Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1258
  • Otrzymane podziękowania: 0

Hardi napisał: a jaka jest maksymalna pojemność dysku, który jest zasilany przez USB? no i prędkość 7200, bo żółwia nie potrzebuje ;)


>Hardi zerknij na stronki np. komputronik i zobaczysz co jest do kupienia, mnogosc sklepow ze sprzetem online, nic tylko przejrzec towar...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Once upon a time there was a sausage called Baldrick. And it lived happily ever after.

Laptop... 2006/12/26 22:49 #138937

  • Patyk
  • Patyk Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 3362
  • Otrzymane podziękowania: 0
"Zwykłe" 5.25 cala kochają rozpadać się po lekkim strzale. Upadek z biórka=śmierć. Tak straciłem 80GB Seagate. Kupioną za grosze na szczęście.

Więc...byłbym ostrożny. Dysk na USB, w torbie noszony...ała...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/28 14:20 #139199

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0
Już zamówiłem dysk 400GB :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2006/12/28 15:49 #139208

  • jkab
  • jkab Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2646
  • Otrzymane podziękowania: 0

Hardi napisał: a jaka jest maksymalna pojemność dysku, który jest zasilany przez USB? no i prędkość 7200, bo żółwia nie potrzebuje ;)

heh, prędkośc dysku? a połaczysz to przez USB ?
Ciekawe co będzie wolniejsze USB czy transmisja samego dysku?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Dyplomata to człowiek, który dwa razy pomyśli zanim nic nie powie."
Mało pisz dużo czytaj, to fajnie będzie na forum.

Laptop... 2007/01/01 21:45 #139999

  • Hardi
  • Hardi Avatar Autor
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2626
  • Otrzymane podziękowania: 0
Jak długo trzyma bateria w waszych laptopach?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Laptop... 2007/01/01 21:48 #140000

  • jkab
  • jkab Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2646
  • Otrzymane podziękowania: 0
Max 3,5-4h (na nowym). Ale to zależy od stopnia rozjaśnienia ekranu i co robisz na kompie. Niestety pobór prądu zależy od wielu czynników.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"Dyplomata to człowiek, który dwa razy pomyśli zanim nic nie powie."
Mało pisz dużo czytaj, to fajnie będzie na forum.

Laptop... 2007/01/11 22:14 #142135

  • Woszkowaty
  • Woszkowaty Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1353
  • Otrzymane podziękowania: 0

admin napisał: jeżeli się przegrzewa po kilku godzinach to sprzedawaj go jak najszybciej.

mój jest włączony czasami kilka dni pod rząd i żadnych oznak ocieplenia nie ma.

Na zimę jak znalazł - 2 w 1 - komp + grzejnik :wink: :wink: :wink:

Pzdr
Tomek

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Być - robić - mieć.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Maciej StryjeckiModerator