fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777?

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/11 17:27 #228422

  • sapphire
  • sapphire Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 5
  • Otrzymane podziękowania: 0
witam wszystkich na forum i zapraszam do dyskusji na powyższy temat.

Inne sugestie konfiguracji z kompem mile widziane.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

życie płynie po pięciolinie...

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/11 17:38 #228424

  • tomlodz
  • tomlodz Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 126
  • Otrzymane podziękowania: 0
Z tego co zobaczyłem to rx 661 to amplituner kina domowego, a ns777 to są kolumny stereo yamaha.

Co chcesz uzyskać dzwięk stereo czy 7.1. podstawowe pytanie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

http://www.ploszaj.net.pl Fotograf ślubny Łódź

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/11 17:49 #228427

  • sapphire
  • sapphire Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 5
  • Otrzymane podziękowania: 0
kolumny kupię etapami (z racji kosztow) aby mieć efekt kina domowego, myślę aby zacząć od ns777 a potem kolejne centralny ns444,ns333 na tyl i subwoofer yst sw1500; poczatkowo przod potem reszta;


cel - sluchanie muzyki i ogladanie filmow - 50%-50% (hmm...moze z przewaga 10% na muzykę)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

życie płynie po pięciolinie...

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/12 16:35 #228618

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mimo że chcesz podłączyć komputer jak źródło dźwięku, ten temat nadaje się do zakładki KINO DOMOWE.

Połączenie, które zaproponowałeś już słuchałeś?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/12 22:33 #228701

  • sapphire
  • sapphire Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 5
  • Otrzymane podziękowania: 0
sprzęt odsłuchany (moze poza subwooferem); wiem wiem że wzmacniacz byłby lepszy do muzyki - ale jak zwykle czlowiek szuka złotego środka; ale pytanie czy jest lepszy środek za podobne fundusze?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

życie płynie po pięciolinie...

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/13 16:55 #228832

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
Yamaha nie jest dobrym pomysłem. Owszem, to dobry sprzęt, ale w filmach wielokanałowych, w muzyce konkurencyjne zagrają lepiej, m.in. CA, Denon, Marantz. Polecam, jako złoty środek, amplituner CA Azur 540R, wersji 2 lub 3. Jest droższy, ale warty swojej ceny. Było trochę na forum na temat tego modelu.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/14 12:47 #228983

  • sapphire
  • sapphire Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 5
  • Otrzymane podziękowania: 0
i zaczęło się....teraz mam dylemat bo im głębiej w las tym więcej drzew.

A może dobrym rozwiązaniem byłby wzmacniacz i amplituner (jedno do stereo drugie do KD) tylko czy budżet wytrzyma :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

życie płynie po pięciolinie...

czy to ma sens komp+yamaha rx v661+ns777? 2008/03/14 20:00 #229080

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dobre rozwiązanie, ino droższe :D Jak się na to zdecydujesz, zacznij od ampli, a za jakiś czas dokupisz wzmaka. Dobry wybór, jeśli nie chcesz na starcie rezygnować z dźwięku otaczającego... kosztem gorszego stereo :wink: Jeśli koniecznie zależy Ci na dobrym stereo - zacznij od wzmaka 2-kanałowego. [url]Tutaj[/url] zostało opisane jak połączyć oba systemy w jeden :wink:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiModerator