fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/25 21:12 #207719

  • wik.m
  • wik.m Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 4
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mam wieżę Kenwood a dokładniej model RXD-500 W. Jest dosyc stara, ale ma wejścia cinche i chciałbym, żeby dźwięk z komputera był odtwarzany na tej wieży. Podłączyłem kabel i oczywiście ustawiłem przyciskiem input na aux, ale jak puszczę jakąś muzykę to w ogóle nic nie wykrywa. Coś jeszcze trzeba włączyc w wieży albo coś? Proszę o pomoc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/26 00:17 #207739

  • John 1.5 V
  • John 1.5 V Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 5878
  • Otrzymane podziękowania: 370
Spróbuj podgłośnić kartę we właściwościach audio na maksimum, i najlepiej wszystkie suwaki (Master, CD i wave)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/26 09:49 #207754

  • wik.m
  • wik.m Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 4
  • Otrzymane podziękowania: 0
Nic to nie daje. Jak naciskam Mode na wieży to pojawiają się chyba tryby po kazym naciśnięciu np INPUT, L R, ale dalej jakby wieża nic nie widziała, tzn. wykresy dźwięków się nie pokazują.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/26 10:48 #207757

  • John 1.5 V
  • John 1.5 V Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 5878
  • Otrzymane podziękowania: 370
Jeśli sprawdziłeś dokładnie połączenia np. czy jacek jest wpięty w karcie do line-out i kabel na pewno przewodzi, karta jest włączona w menadżerze urządzeń to w tej chwili nie mam pomysłu. Może uszkodzony przekaźnik w wieży (choć to raczej rzadka usterka). Przejrzałbym wszystkie zakładki właściwości jeszcze raz na spokojnie, może gdzieś zaznaczyłeś sobie mute albo coś innego jest odznaczone.
Jeśli dobrze rozumiem to z kompa nie masz żadnego dźwięku ? Bo gdyby chodziło o dźwięk z CD-ROMa to może nie masz kabelka łączącego CD z kartą ale zakładam, że chyba nie w tym problem więc piszę tak przy okazji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/29 17:39 #208257

  • nabuchonodozor
  • nabuchonodozor Avatar
  • Wylogowany
  • Wielki Mistrz Forum
  • Wielki Mistrz Forum
  • Posty: 11681
  • Otrzymane podziękowania: 0
Upewnij się, że to wejście AUX na wieży wogóle działa. Sprawdzisz to podłączając pod wejście Aux inne niż ten komp źródło dźwięku, np. odbiornik TV, odtw. DVD, Discman itp.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

    . . . . . : : : : : Y a m a h a
. . + . . A v a n c e . . + . . B .&. W : : : : : . . . . .[/ul][/ul]

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2007/12/30 18:27 #208418

  • wik.m
  • wik.m Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 4
  • Otrzymane podziękowania: 0
Kupię chyba nowy kabel, bo być może to jest problem. Jak będę miał go to zobaczę wtedy jeszcze.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Dźwięk z komputera na wieżę Kenwood 2008/01/10 17:37 #210450

  • wik.m
  • wik.m Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 4
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dziś kupiłem nowy kabel i jak podłączyłem do wieży to zaczęło działać. Więc chyba kabel był problemem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiModerator