HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: jak spr.radio samoch.w domu czy dziala???

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/25 20:19 #353809

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
Probowalem podlaczyc pod zasilacz 12v ale bez rezultatu... A wiem,ze radio jest dobre bo to moje wlasne z auta.. Powod podlaczenia w domu jest taki,ze chce zrobic zdjecia na wlaczonym panelu... Radio to Alpine IDA 001 idzie do Zyda :-D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/25 22:21 #353848

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1837
  • Oklaski: 3
  • Otrzymane podziękowania: 18

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/25 22:41 #353851

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzieki za wyjasnienie ale nic mi to nie dalo....

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/25 22:53 #353853

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1837
  • Oklaski: 3
  • Otrzymane podziękowania: 18
Hmmm... To może napisz jak podłączałeś te 12V.
Albo, skoro tu chodzi tylko o foty, to po prostu podłącz go z powrotem w aucie, zrób zdjęcia i będzie po kłopocie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 01:49 #353859

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
Zwyczajnie czerwony do plusa czarny do minusa... jest tam jeszcze niebieski ale sie boje zaryzykowac byl podlaczony pod wzmacniacz JBL-a... I to dzieki niemu dzialalo radio... ale boje sie bo moge przez glupote przepalic :-D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 13:15 #353885

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

kozica napisał: Zwyczajnie czerwony do plusa czarny do minusa... jest tam jeszcze niebieski ale sie boje zaryzykowac byl podlaczony pod wzmacniacz JBL-a... I to dzieki niemu dzialalo radio... ale boje sie bo moge przez glupote przepalic :-D

A co z żółtym ? :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 20:28 #353905

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
Zolty jest jakos razem spiety z czerwonym... mam je oddzielic czy co??? Na zasilaczu 12v powinienem odpalic to radio... tylko jak? :-D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 21:27 #353911

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

kozica napisał: Zolty jest jakos razem spiety z czerwonym... mam je oddzielic czy co??? Na zasilaczu 12v powinienem odpalic to radio... tylko jak? :-D


Jeżeli masz żółty spięty z czerwonym i podajesz na nie plus zasilacza a na czarny przewód minus, to wypada jedynie stosownym guzikiem na panelu czołowym uruchomić radio.

Jaki to zasilacz ( obciążalność w A ) ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 21:52 #353915

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
12v 1.2A ... Moze to za malo??? Nie mam pojecia ale radio nie moze wystartowac...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/26 23:16 #353924

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

kozica napisał: 12v 1.2A ... Moze to za malo??? Nie mam pojecia ale radio nie moze wystartowac...


Przypuszczalnie jest zbyt słaby.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/27 00:51 #353927

  • kozica
  • kozica Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 174
  • Otrzymane podziękowania: 0
Spoko... A jak bateryje jakas zapodam??? cos zloze przykladowo? :-D :lol:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Cd--DENON DCD SA1...Amp--DENON--PMA SA1...Kol. ALR-jordan Note7+Chord Signature...sieciowki AQ-nrg5

jak spr.radio samoch.w domu czy dziala??? 2010/09/27 10:01 #353935

  • guziec
  • guziec Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1122
  • Otrzymane podziękowania: 0

kozica napisał: Spoko... A jak bateryje jakas zapodam??? cos zloze przykladowo? :-D :lol:


Zasilacz o obciążalności w granicach 10 A , lub inne źródło np akumulator . Faktyczny pobór może być niewielki, około 1 A-( bo zależy głównie od mocy oddawanej do głośników ) , ale niezbędny jest zapas na sam moment uruchomienia urządzenia.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator