HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: POMOZCIE..

POMOZCIE.. 2008/12/28 22:33 #279699

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
witam.
mam w samochodzie radyjko + wzmacniacz+ skrzynka basowa i wszystko gralo jak nalezy ale od pewnego czasu cos sie stalo i kiedy radio jest wlaczone to w glosnikach slysze obroty silnika taki gwizd czy nie wiem jak to opisac w kazdym badz razie nie wiem od czego to zalezy.
instalacja jest ok nigdzie kabel nie dotyka do blachy wszystko jest dobrze popodlaczane.
prosze o jakas podpowiedz bo to strasznie denerwuje;/
ooo slychac tak jak bym mial w aucie turbine hehe

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/29 00:09 #279706

  • Dudek
  • Dudek Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Posty: 2922
  • Otrzymane podziękowania: 0
zwalony kondensator przeciwzakłóceniowy w radiu lub jego brak -> zalecona wizyta u elektronika

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/29 12:23 #279771

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
dzieki kolego za podpowiedz.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/29 23:49 #279897

  • rysiek
  • rysiek Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Posty: 739
  • Otrzymane podziękowania: 0

Dudek napisał: zwalony kondensator przeciwzakłóceniowy w radiu lub jego brak -> zalecona wizyta u elektronika

Chyba jednak nie jest to kondensator ;) Takie objawy zazwyczaj świadczą o uszkodzeniu któregoś z elementów na masie sygnału.Statystycznie najczęściej uszkodzeniu ulega wyjście linowe radia.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 10:13 #279923

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
czyli jednak cos z radiem bo mase (kable wszystkie) sprawdzalem i od radia i od wzmacniacza i jest ok.
wiec chyba do jakiegos magika od radia musze sie wybrac.
a jeszcze jedno pytanie: bo przekladalem to radyjko do drugiego auta i tam gra ok moze tak byc??

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 16:41 #280005

  • rysiek
  • rysiek Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Posty: 739
  • Otrzymane podziękowania: 0

swiezy napisał: czyli jednak cos z radiem bo mase (kable wszystkie) sprawdzalem i od radia i od wzmacniacza i jest ok.
wiec chyba do jakiegos magika od radia musze sie wybrac.
a jeszcze jedno pytanie: bo przekladalem to radyjko do drugiego auta i tam gra ok moze tak byc??

A w tym drugim samochodzie również podłączyłeś je pod wzmacniacz czy głośniki były napędzane z końcówki mocy wbudowanej w radio?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 19:12 #280041

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
nie tam bez wzmaka pod fabryczne glosniki w vectrze i nie bylo tego problemu co prawda nie jezdzilem nigdzie ale na zapalonym silniku nawet jak dodawalem gazu nic sie nie dzialo cisza tak jak powinno byc bez zadnych szumow i gwizdow a jak wloze do mojego auta zaraz pojawia sie ten problem
bylem u elektryka i kazal mi zalozyc filter antyzaklóceniowy na alternator ale to nie pomoglo niestety

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 19:30 #280044

  • rysiek
  • rysiek Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Posty: 739
  • Otrzymane podziękowania: 0

swiezy napisał: nie tam bez wzmaka pod fabryczne glosniki w vectrze i nie bylo tego problemu co prawda nie jezdzilem nigdzie ale na zapalonym silniku nawet jak dodawalem gazu nic sie nie dzialo cisza tak jak powinno byc bez zadnych szumow i gwizdow a jak wloze do mojego auta zaraz pojawia sie ten problem
bylem u elektryka i kazal mi zalozyc filter antyzaklóceniowy na alternator ale to nie pomoglo niestety

Filtr nic nie pomoże.Nie odwiedzaj elektryków ;) Tak jak napisałem powyżej na 90% stawiam na uszkodzenie wyjścia liniowego radia. Jeśli masz możliwość podłącz inne radio z wyjściami RCA, a najlepiej podjedź do zakładu car audio w Twojej okolicy ,ustalenie usterki nie powinno zająć dłużej niż 5min.Tylko nie daj się wrobić w kolejne filtry ,izolatory masy itp ;) Powodzenia

PS Przeczytaj prywatną wiadomość !

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 21:35 #280066

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
no spoko tak zrobie.
a ten filter to tylko taka proba byla u znajomego elektryka wiesz nic za to nie placilem
to teraz musze znalezc kogos od radia dobrego tylko zeby naprawa nie przewyzszyla kosztow radia bo to nie jest radio za tysiaka hehe
dzieki za info

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

POMOZCIE.. 2008/12/30 21:39 #280069

  • swiezy
  • swiezy Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 10
  • Otrzymane podziękowania: 0
aaaa teraz looknalem dzieki za telefon zadzwonie po nowym roku
a przy okazji wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i udanej zabawy w sylwestra hehe

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator