fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Co sądzicie o Adcom GFA-555 II?

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/13 19:43 #77246

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
czy warto dać za tą końcówę ok.2,5 tys. ???

czy to już raczej zabytek i lepiej się w nią nie pakować???

jak to gra, a raczej jak zagra z Paradigmem Studio 60 i HK AVR635?

lczy epiej jednak coś z Rotela?

dzięki wszystkim audiospecom

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/13 19:56 #77250

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
no tak...ale jak długo ona może jeszcze wytrzymać???...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/13 20:06 #77254

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
a 10 i pół? ;)

jeśli tak to się mocno zastanawiam?

a jak z jakością dźwięku w porównaniu do Rotela RB1o70 lun 1080? nie chodzi mi omoc tylko o dźwięk.

z góry dzięki.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/13 20:11 #77257

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
z HK AVR635.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/13 22:13 #77272

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
to zapytam jeszcze tak: czy jeśli zagra super i mi się spodoba to zdecydować się na nią czy na nowego Rotela?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 09:38 #77343

  • zyzio
  • zyzio Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4712
  • Otrzymane podziękowania: 0
Matko jedyna ! Nie ma na wszystko gotowych odpowiedzi, To Twó wybór, Ty tego będziesz słuchał i nikt inny - decyzje musisz podejmować sam :wink:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 11:05 #77358

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
nie oczekuję że ktoś podejmie decyzje za mnie a proszę tylko o radę...

bo to chyba jest forum????...a może jednak nie???

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 12:33 #77377

  • zyzio
  • zyzio Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4712
  • Otrzymane podziękowania: 0

martin_ezz napisał: nie oczekuję że ktoś podejmie decyzje za mnie a proszę tylko o radę...

bo to chyba jest forum????...a może jednak nie???

Powiem tak, mało kto zna tego Adcoma, wiem że z Rotelem czy Primare będzie dobrze, ale i tak najważniejszy jest własny odsłuch...bez tego ani rusz.....

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 12:50 #77382

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
dzięki zyzio...

choć powiem (wracając do wcześniejszych wypowiedzi), że moja choroba chyba postępuje bo postanowiłem wziąć ROTELA RMB 1075 (czyli wilokanałówkę)

mam nadzieję, że to lepsz rozwiązanie niż RB1070...no i możelepiej zagra.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 12:55 #77383

  • zyzio
  • zyzio Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4712
  • Otrzymane podziękowania: 0

martin_ezz napisał: dzięki zyzio...

choć powiem (wracając do wcześniejszych wypowiedzi), że moja choroba chyba postępuje bo postanowiłem wziąć ROTELA RMB 1075 (czyli wilokanałówkę)

mam nadzieję, że to lepsz rozwiązanie niż RB1070...no i możelepiej zagra.

Hi, hi, a nie mówiłem :!: - OOO:!: To z RMB 1075 będziesz na pewno bardzo, ale to bardzo zadowolony ! :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 12:58 #77384

  • zyzio
  • zyzio Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4712
  • Otrzymane podziękowania: 0
No to masz 5 razy 120W/8 ohmach - S/N wg. polskiego Audio 96 db, dynamika 121 db - porównywalne osiągi do mojego Primare A 30.5, a jest tańszy, he coś czuję ze będziesz wniebowzięty :D
http://www.hometheaterhifi.com/volume_8 ... -2001.html

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 13:01 #77386

  • martin_ezz
  • martin_ezz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 59
  • Otrzymane podziękowania: 0
dzięki za podbudowanie na duchu i utwierdzenie w podjętej decyzji...

odbieram w poniedziałek...już się nie mogę się doczekać :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2006/01/14 14:12 #77389

  • rafsyl
  • rafsyl Avatar
  • Wylogowany
  • Zabiera głos
  • Zabiera głos
  • Posty: 94
  • Otrzymane podziękowania: 0
Słuchałem kiedyś w Sopot w Artis Audio ten wzmaczniacz z NHT chyba model 2 pamiętam że mniał niesamowitą przeszczeń i bas w odpowiednio dużym pokoju odsłuchowym powino być super.Cena trochę jednak za wysoka

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pozdrawiam
Rafał

Co sądzicie o Adcom GFA-555 II? 2019/04/27 22:48 #446535

  • wojtek babel
  • wojtek babel Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 2
  • Otrzymane podziękowania: 0
Co do przestrzeni Adcoma tu nie nazwalbym wybitna.Raczej duzy dzwiek z duzym basem typowy Jankes.Jezeli mialbym wybierac pomiedzy Adcom a Rotel tu niema nawet mowy o Rotelu to nie ta klasa ,ktorykolwiek z Rotela nie dorasta do piet Adcomowi.Nie porozumieniem byloby nawet to porownywac.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator