fbpx

HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/19 08:50 #447847

  • izabela-l
  • izabela-l Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 1
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,

mam problem z amplitunerem Yamaha (model rn402/rn402). Po zainstalowaniu aplikacji Musiccast na smartfonie nie mogę przejść do kolejnego kroku konfiguracji, ponieważ "Musiccast setup" nie pojawia się na liście dostępnych sieci WiFi. Wygląda na to, że amplituner nie może połączyć się z domową siecią WiFi.

Mam ruter Funbox od Orange i mieszkam w bloku (czyli innych sieci WiFi jest sporo).

Czy ktoś z Państwa miał już taki problem i może podpowiedzieć jak go rozwiązać?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/23 23:07 #447866

  • Dżentelmen1
  • Dżentelmen1 Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 122
  • Otrzymane podziękowania: 8
Może Twój router ma problem z przesyłaniem dalej sygnału i Yamaha go przez to nie widzi. Dwóch znajomych ma Yamahę RN602 i RN803 i nie przypominam sobie żeby były takie problemy. Może zrób rest fabryczny Yamahy?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/26 13:32 #447878

  • wdehe
  • wdehe Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Tekst osobisty.
  • Posty: 2019
  • Oklaski: 18
  • Otrzymane podziękowania: 47
spróbuj połączy yamahe kablem z routerem a nie po wifi

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Gdy wszystko inne zawiedzie przeczytaj instrukcję!

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/26 15:56 #447879

  • Adam Szulc
  • Adam Szulc Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 7748
  • Oklaski: 5
  • Otrzymane podziękowania: 87

wdehe napisał: spróbuj połączy yamahe kablem z routerem a nie po wifi


Genialny pomysł ale ja mam jeszcze lepszy: skopiuj pliki na komputer, potem na pendrive'a i wsadź go do Yamahy :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jerzy Gondol

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/27 13:15 #447887

  • wdehe
  • wdehe Avatar
  • Wylogowany
  • High-fidelity
  • High-fidelity
  • Tekst osobisty.
  • Posty: 2019
  • Oklaski: 18
  • Otrzymane podziękowania: 47
łączenie po kablu ma drugie dno, teraz mam więcej czasu to napiszę,
przy połączeniu kablem internet będzi dostęþny od razy beż konieczność żadnej konfiguracji
Amplituner bez problemu pobierze sobie wszystkie potrzebne aktualizacje.
bez nich czasem nie da rady używać tej appki na komórce.
moja 803-ka na stałe jest na kablu raz w ogóle nie miała ochoty współpracować z appką bez aktualizacji.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Gdy wszystko inne zawiedzie przeczytaj instrukcję!

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2019/12/27 23:42 #447891

  • Dżentelmen1
  • Dżentelmen1 Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 122
  • Otrzymane podziękowania: 8
Przebije Cię, proponuję stworzyć dysk NAS na którym będzie cała zawartość Twojego repertuaru i wtedy po sieci będziesz już ciągnął wszystko. No pod warunkiem, że będzie działać to wifi :D

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2020/01/05 16:40 #447936

  • mateuszmjm
  • mateuszmjm Avatar
  • Wylogowany
  • Użytkownik forum
  • Użytkownik forum
  • Posty: 1
  • Otrzymane podziękowania: 0
Miałem ten sam problem, połączyłem kablem. Próbowałem resetować urządzenie, hasło wpisywać z pilota yamaha, ale to nic nie dawało. Ostatecznie połączyłem kablem i zapomniałem o problemie. RN-402d

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Amplituner Yamaha - nie łączy się z domowym WiFi 2020/01/08 23:44 #447961

  • Dżentelmen1
  • Dżentelmen1 Avatar
  • Wylogowany
  • Aktywny
  • Aktywny
  • Posty: 122
  • Otrzymane podziękowania: 8
Aż trudno w to uwierzyć, co się dzieje z tym urządzeniami. Moim zdaniem, to problem z routerami które są najczęściej problematyczne...Czego używasz i jakąś masz jakość sieci w domu?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator