HFM

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: 32A ?

32A ? 2017/05/05 12:42 #437964

  • John 1.5 V
  • John 1.5 V Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4436
  • Oklaski: 37
  • Otrzymane podziękowania: 179
Czy można takim gniazdkiem puścić do 32 amperów ?

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

32A ? 2017/05/05 12:47 #437965

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1769
  • Oklaski: 3
  • Otrzymane podziękowania: 11
A co ty chcesz zasilić? Spawarkę?
Znalazłem u siebie w w szufladzie zwykłe gniazdo IEC (nie FURUTECHA) i na nim jest wytłoczony prąd max 10A.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!

32A ? 2017/05/05 13:16 #437967

  • John 1.5 V
  • John 1.5 V Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4436
  • Oklaski: 37
  • Otrzymane podziękowania: 179
Ja nic ale jest taki szpej co ma napisane, że ma obciążalność 32 aperszony, a tymczasem gniazdko (to ze zdjęcia) wygląda mi na max 16A, chyba, że się mylę. Z tego co pamiętam 20 amperówki maja blaszki poziomo, stąd moje pytanie, czy takie gniazdko wytrzyma 32 ... lub też ... jak długo wytrzyma ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnio zmieniany: przez John 1.5 V.

32A ? 2017/05/05 15:01 #437968

  • Iro
  • Iro Avatar
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • nie jestem kompatybilny ze streamingiem plików
  • Posty: 4448
  • Oklaski: 4
  • Otrzymane podziękowania: 92

John 1.5 V napisał: ... lub też ... jak długo wytrzyma ?


Hi hi - i tu jest "sedno sęku" - czyli jak długo.
...ale może i 'długo', czyli akurat tyle ile wytrzyma (zazwyczaj sporo "mniejszy') bezpiecznik na tablicy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

"... większość ludzi nie poznałaby dobrej muzyki, nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę..."
Frank Zappa

32A ? 2017/05/05 19:23 #437969

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1769
  • Oklaski: 3
  • Otrzymane podziękowania: 11
Zabezpieczenie 20 A to 4 kW mocy!
Pomijając już fakt, że praktycznie w każdym polskim domu zabezpieczenia instalacji elektrycznej mają 16 A...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!

32A ? 2017/05/05 21:16 #437971

  • John 1.5 V
  • John 1.5 V Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Hi-end
  • Hi-end
  • Posty: 4436
  • Oklaski: 37
  • Otrzymane podziękowania: 179
Dobra, chodzi o kondycjoner. Ma 8 wyjściowych gniazdek i tylko takie jedno na wejściu, ogólnie "mega" konstrukcja popełniona przez fachmana co robi w energetyce. Przyznam, że próbuję się przyczepić ale może wszystko jest w porządku, ewentualnie to tylko błąd drukarski jak ten ze szpinakiem, że zawiera 10 razy więcej żelaza niż faktycznie zawiera tylko komuś się przecinek przestawił.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

32A ? 2017/05/05 21:53 #437972

  • Edgar
  • Edgar Avatar
  • Wylogowany
  • Guru
  • Guru
  • Posty: 1769
  • Oklaski: 3
  • Otrzymane podziękowania: 11
Acoustic Dream?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Pamiętaj!! Darmowe rady otrzymane przez Internet są warte tyle, ile za nie zapłaciłeś!!
www.musiconthehead.pl -zajrzyj, poczytaj!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Maciej StryjeckiredakcjaModerator
Włącz/wyłącz Emotikony Historia Małe info Kide Chat

Powered by Kide Shoutbox

16:54-- mikistroz: Siedzi tu ktoś aktualnie? :P
17:58-- BartekZ: Ktoś ogarnia temat amplitunerów które zagrają dobrze w muzyce (stereo jeszcze bez suba) ? Prosilbym napisać na priv lub pod tematem "Pomoc w doborze amplitunera do Jamo s718" w zakłade "kino domowe":P
22:55-- sleak: Tak wiec chłopaki budżet: 500-600zł, na nowym się nie upieram. Jesteście w stanie wiec coś za tą kwotę zaproponować? Wiem, że to trudne, ale głośniki w moim TV to jakaś masakra...
12:58-- John 1.5 V: EDGAR ! - patrz ! http://allegro.pl/unikatowy-deck-toshiba-aurex-pc-x6ad-gw-vintage-i6756054634.html
11:45-- Edgar: O jaaaa.... A wiesz, że tego Twojego nie wyrzuciłem i wciąż stoi na półce?
12:52-- John 1.5 V: Jak ten pójdzie za tysiaka to może cię to jakoś zmotywuje do naprawy ;)
8:48-- Edgar: Pewnie tak :-) Może nawet oddam go do jakiegoś serwisu...
17:29-- shymzzz: wtam
17:29-- shymzzz: jest tu ktos
12:40-- Piejan: http://hi-fi.com.pl/forum/1-stereo/27080-sprzęt-do-techno-i-house-u-do-8-tyś
12:40-- Piejan: Potrzebuję pomocy!
18:24-- Mati87: http://www.hifiimuzyka.pl/forum/1-stereo/27083-marantz-pm-78-czy-onkyo-integra-a-8850
18:24-- Mati87: Proszę o pomoc :)
20:48-- Eliasz: witam czy orientuje się ktos z was w jakich przedziałach cenowych stoi uzywany Paradigm DSP-3400?
6:52-- see_sharp: Okno jest jedno, nad łóżkiem (mniej więcej na 3/4 jego długości).
6:52-- see_sharp: Haha, nie ten textbox ^^
19:26-- see_sharp: Ciekawa wymiana zdań się wywiązała... ;)
9:59-- Tomek Olendzki: witam.. czy moze ktos ma do sprzedania magnetofon Akai GX-66, Akai GX-55
18:36-- John 1.5 V: Takich cacek jak GX-66 się nie sprzedaje. W każdym razie ja bym nie sprzedał, chyba, że wchodziła by w rachubę wymiana za GX-F91 ;)
15:02-- Tomek Olendzki: f91 zacny sprzet ale chyba od 66 to klasa wyżej.. poczekam spokojnie.......cda7 mi tu z ogloszenia wpadlo i ea a7 tez :-)
18:50-- smykus_starszy: Stryjku, Lipa daleko od Zaklikowa? Świat się robi coraz mniejszy ;)
13:56-- Maciej Stryjecki: To zależy jak się chce tam znaleźć. Z buta dość daleko, rowerem juz spoko. Jedno wiadomo: warto. W Lipe zawsze były najpiekniejsze dziewczyny w okolicy.
12:48-- andrzej paszkowski1: :P
12:48-- andrzej paszkowski1: (?)
12:07-- maksu92: Siemanko wszystkim male pytanko mam troche sie zdziwilem co sie stalo ale moja wieza pokazuje komunikat " check sp wires " wiem chodzi u o przewody zdziwilem sie poniewaz na 2 glosniku wszystko gra normalnie czyzby spalony kanał? ;) glosnik lewy dziala do 00 db powyzej juz sie wylacza wieza prosze o w miare szybka odpowiedz ;c martwie sie o moj sprzęcik ;c
12:15-- maksu92: mozliwe ze spalil sie jakis opornik czy cos? :) no bo dziwne to dla mnie na prawej stronie glosnik gra i buczy ale jak juz zalacze na lewa strone gra strasznie cicho .. ;c
12:33-- maksu92: wpomne tez ze reszta kanalow 3 centralne i 1 duzy dzialaja normalnie
10:24-- John 1.5 V: Prawdopodobnie zjarałeś jedną z końcówek mocy (czyli tranzystor czy raczej układ scalonych tranzystorów) i prawdę mówiąc wcale mnie to nie dziwi jeśli odkręcasz gałę do 00dB. Powiem więcej - dobrze Ci tak. Teraz przynajmniej jakiś serwisant zarobi parę złotych.
21:19-- maksu92: Dzieki za te pocieszenie ale to jednak nic z amplitunerem tylko zwrotnica w glosniku siadla :)

P.S Dobre wspolczucie ;) przeprowadz sie do domku 1 rodzinnego to nikt nie bedzie ci zalowac tez sluchac muzyki na full ;D bo sprzet jest po to by napier* a nie sie marnowal i sie kurzył..
19:14-- Adam Szulc: 8'50'' https://www.youtube.com/watch?v=pazQoQbe8UY
15:28-- mr__white: Hej. Czy moze ktoś udzielić mi wskazówek jak umiescic nowy temat na forum stereo gdyż cały czas wyskakuje mi jakiś błąd
11:35-- John 1.5 V: Nic szczególnego nie trzeba robić. Logujesz się, wchodzisz na zakładkę [STEREO] czy jakąś inną, klikasz [nowy wątek], wpisujesz temat, tekst, klikasz [wyślij] i gotowe.
7:04-- Kamil Dr: Denon 1508 vs YAMAHA RX-V677 ktoś pomoże w wyborze?
7:05-- Kamil Dr: wiem, że sprzęty różni sporo względem czasu ale potrzebuję dobrego KD 7.1
12:48-- Kamil Dr: Pioneer VSX-1019AH ewentualnie jeszcze ten model
12:48-- Kamil Dr: Będę wdzięczny za pomoc w wyborze

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą wysyłać wiadomości, zerejestruj or zaloguj